Platforma AmanetOnline poate genera toate documentele de care aveti nevoie in activitatea de amanet (contracte) si vanzari (gestiune separata pe magazii: bijuterii, obiecte, lingouri, etc).
Conceperea unei platforme de lucru complexe precum AmanetOnline presupune generarea in timp real a cat mai multor situatii si rapoarte, atat in scopul consultarii acestora de catre administratorul companiei, cat si in vederea generarii documentelor de gestiune si contabilitate cerute de lege.
Orice document poate fi cautat, gasit, retiparit oricand. Se pot urmari documentele emise de un utilizator intr-o zi sau pe o perioada de timp sau intr-o anumita locatie.

Lista de documente si rapoarte generabile

Contracte bijuterii case de amanet. Contractul de bijuterii este un contract de amanet prin care datornicul remite creditorului sau una sau mai multe bijuterii spre siguranta datoriei. Contractul de amanet da creditorului dreptul de a fi platit din lucrul amanetului, cu preferinta inaintea altor creditori. Contractul de amanet este un act inregistrat, ce enunta suma datorata, specia si natura lucrurilor amanetate sau o descrierea in legatura cu calitatea, greutatea si masura lor.

Acte aditionale bijuterii casa de amanet. Actul aditional al unui contract de bijuterii reprezinta termenii in care se prelungeste acel contract, conditiile fiind specificate in actul aditional.

Contracte obiecte. Contractul de obiecte este un contract de amanet prin care datornicul remite creditorului sau unul sau mai multe obiecte spre siguranta datoriei. Contractul de amanet da creditorului dreptul de a fi platit din lucrul amanetului, cu preferinta inaintea altor creditori. Contractul de amanet este un act inregistrat, ce enunta suma datorata, specia si natura lucrurilor amanetate sau o descrierea in legatura cu calitatea, greutatea si masura lor.

Acte aditionale obiecte. Actul aditional al unui contract de obiecte reprezinta termenii in care se prelungeste acel contract, conditiile fiind specificate in actul aditional.

Procese verbale intrare bijuterii

Procese verbale intrare obiecte

Autofacturi bijuterii

Autofacturi obiecte

Note de intrare-receptie bijuterii. Nota de intrare receptie este documentul in care sunt specificate: inventarul faptic cantitativ al bijuteriilor si indeplinirea conditiilor standard de calitate.

Note de intrare-receptie obiecte. Nota de intrare receptie este documentul in care sunt specificate: inventarul faptic cantitativ al obiectelor si indeplinirea conditiilor standard de calitate.

Note de intrare-receptie lingouri. Nota de intrare receptie este documentul in care sunt specificate: inventarul faptic cantitativ al lingourilor si indeplinirea conditiilor standard de calitate.

Note de intrare-receptie pierderi tehnologice.Nota de intrare receptie este documentul in care sunt specificate: inventarul faptic cantitativ al pierderilor tehnologice si indeplinirea conditiilor standard de calitate.

Avize de insotire bijuterii. Avizul de insotire este documentul ce insoteste bijuteriile pe timpul transportului, daca factura de livrare este intocmita ulterior.

Avize de insotire obiecte. Avizul de insotire este documentul ce insoteste obiectele pe timpul transportului, daca factura de livrare este intocmita ulterior.

Avize de insotire lingouri. Avizul de insotire este documentul ce insoteste lingourile pe timpul transportului, daca factura de livrare este intocmita ulterior.

Avize de insotire pierderi tehnologice. Avizul de insotire este documentul ce insoteste pierderile tehnologice pe timpul transportului, daca factura de livrare este intocmita ulterior.

Borderou de intrare in consignatie. Borderoul de primire a obiectelor in consignatie este un formular care serveste la centralizarea obiectelor primite spre vanzare in consignatie, fiind un document de incarcare in gestiune cu obiectele primite spre vanzare. Se intocmeste, zilnic, de pretuitor sau persoana desemnata cu evaluarea obiectelor primite de la deponenti, in doua exemplare, si se semneaza de acesta pentru predare si de gestionar pentru primirea obiectelor. Este un document de inregistrare in contabilitate bijuterii.

Procese verbale achitare contracte bijuterii

Procese verbale achitare contracte obiecte

Procese verbale casare bijuterii

Procese verbale casare obiecte

Procese verbale casare lingouri

Procese verbale casare pierderi

Procese verbale diferente bijuterii

Procese verbale diferente obiecte

Procese verbale separare bijuterii

Procese verbale separare obiecte

Procese verbale reactivare contracte bijuterii

Procese verbale reactivare contracte obiecte

Procese verbale modificare preturi vanzare bijuterii. Procesul verbal de modificare de pret de vanzare bijuterii este documentul prin care, la modificarea pretului unui/unor bijuterii, se specifica valoarea acestora dinaintea modificarii si cea in urma modificarii pretului.

Procese verbale modificare preturi vanzare obiecte. Procesul verbal de modificare de pret de vanzare bijuterii este documentul prin care, la modificarea pretului unui/unor obiecte, se specifica valoarea acestora dinaintea modificarii si cea in urma modificarii pretului.

Procese verbale modificare preturi vanzare lingouri. Procesul verbal de modificare de pret de vanzare bijuterii este documentul prin care, la modificarea pretului unui/unor lingouri, se specifica valoarea acestora dinaintea modificarii si cea in urma modificarii pretului.

Facturi de bijuterii

Facturi obiecte

Facturi lingouri

Chitante vanzari bijuterii

Chitante vanzari obiecte

Chitante vanzari lingouri

Chitante contracte bijuterii

Chitante contracte obiecte

Dispozitii de plata. Dispozitia de plata este un ordin scris prin care se dispune platirea (virarea) unei sume.

Dispozitii de incasare

Registrul de casa. Registrul de casa este un document de inregistrare operativa a incasarilor si platilor; gestiune casa. Toate inregistrarile registrului de casa sunt facute pe baza documentelor justificative. Astfel se poate stabili soldul de la casa, la sfarsitul fiecarei zile.

Registrul de casa la nivel de firma. Acest document se creeaza pentru un interval cuprins intre doua date calendaristice si cuprinde punctele de lucru si pentru fiecare dintre acestea: totalul incasarilor, totalul platilor si soldul pentru fiecare zi din perioada dorita.

Situatie operatii casa

Lista de preturi primire bijuterii in amanet

Inventar contracte

Inventar contracte la un moment

Inventar articole in contracte

Inventar articole in contracte la un moment

Contracte cu reduceri de comision (la contractare) Se creeaza pentru un interval de timp cuprins intre doua date calendaristice si cuprinde lista de contracte cu reducere de comision care s-au creat in perioada respectiva, numarul contractului, numele clientului, data, precum si reducerea acordata.

Contracte cu reduceri de comision (la achitare/prelungire) Se creeaza pentru un interval de timp cuprins intre doua date calendaristice si cuprinde lista de contracte cu reducere de comision care s-au creat in perioada respectiva, numarul contractului, numele clientului, data, precum si reducerea acordata.

Contracte cu valori supraevaluate

Contracte reactivate

Urmarire articole din contract

Cautare articole in contracte

Metale pretioase din contracte (cantarit/evaluat)

Comisioane din contracte

Imprumuturi si restituiri din contracte

Istoric contracte pentru un client

Contracte active pentru un client

Comisioane incasate de la clienti. Acest raport cuprinde lista de clienti care au achitat comisioane in perioada de timp aleasa. Raportul cuprinde urmatoarele informatii: codul clientului (codul din baza de date), numarul contractului, data contractului si comisionul inacasat. Se afiseaza dupa fiecare client si totalul comisioanelor achitate. Raportul se creeaza pentru un interval de timp cuprins intre doua date calendaristice.

Contracte neachitate clienti (Politie)

Inventar magazie

Fisa de magazie pentru punctele de lucru. Cuprinde stocul si soldul de bijuterii provenite din contractele de amanet nereziliate: niruri si avize de insotire care se creeaza in momentul in care transferam la sediu contractele de amanet nereziliate. Raportul afiseaza de asemenea stocul si soldul la inceputul, respectiv sfarsitul perioadei. Stocul de bijuterii se face relativ la aurul de 14K.

Miscari magazie

Inventar magazie la un moment

Borderou de vanzari. Persoanele impozabile care realizeaza activitate de vanzare de bunuri pe baza de contracte de vanzare-cumparare catre persoane fizice, cu plata esalonata sub forma de avansuri, livrarea bunurilor efectuandu-se dupa achitarea integrala a contravalorii marfurilor contractate, nu au obligatia sa intocmeasca facturi fiscale pentru avansurile incasate decat la livrarea bunurilor, iar pentru avansurile incasate taxa pe valoarea adaugata se colecteaza pe baza de borderou de vanzare (incasare).

Istoric diferenta articole

Istoric separari articole

Registru metale pretioase (pentru transcriere)

Documente emise

Raport activitate firma

Raport ONPCSB

Raport valori asigurate

Raport sold minim

Export date contabile. Se poate genera fisa sah pentru fiecare dintre punctele de lucru (inclusiv sediul), pentru un interval de timp cuprins intre doua date calendaristice. Aceste inregistrari contabile pot fi descarcate intr-un program de contabiltate si prelucrate mai departe.

Situatie curenta operatori

Activitate operatori

Istoric configurari administratori

Alti termeni utilizati in documente si rapoarte

Comision normal. Comisionul normal este comisionul pe care il percepe casa de amanet pentru fiecare zi in care contractul de amanet este valabil. Totusi, atunci cand persoana care s-a imprumutat restituie casei de amanet inainte de termen suma datorata conform contractului, pentru zilele ramase din contract acest comision poate fi inlocuit de comisionul de punere la dispozitie (care de obicei este mai mic de cat comisionul normal).

Comision de penalizare. Comisionul de penalitati este comisionul perceput de casa de amanet pentru fiecare zi cu care clientul intarzie sa achite contractul. De obicei, comisionul de penalizare este egal sau mai mare decat comisionul normal.

Comision de punere la dispozitie. Comisionul de punere la dispozitie este comisionul pe care clientul il plateste catre casa de amanet la restituirea imprumutului, atunci cand restituie imprumutul inainte de termenul prevazut in contractul de amanet, pentru fiecare zi ramasa din contract.

Valoare bruta. Valoarea bruta este valoarea pe care o are un obiect in urma cantarii acestuia, conform cu pretul pe gram al obiectului respectiv.

Gramaj brut. Gramajul brut este gramajul rezultat din cantarirea unui obiect. Valoarea vramajului brut este valoarea reala a intregului obiectului cantarit.

Gramaj reevaluat. Gramajul reevaluat este gramajul rezultat printr-o evaluare ulterioara a obiectului amanetat, eventual in urma degradarii de o anumita natura a obiectului.

Gramaj ajustat. Gramajul ajustat este rezultatul modificarii gramajului brut, ca o consecinta a faptului ca in general casele de amanet exclud din gramajul brut acele parti ale obiectului pe care nu le considera garantii pentru acordarea imprumutului catre client.

Ajustare pret. Ajustarea de pret se realizeaza la crearea unui contract de amanet. Prin ajustarea pretului se urmareste ca pretul calculat pe baza obiectelor amanetate sa fie conform cu suma de bani de care are nevoie persoana care se imprumuta. Ajustand pretul - de obicei in jos - clientul va trebui sa plateasca un comision mai mic decat cel corespunzator sumei calculate.

Valoare ajustata. Valoarea ajustata este valoarea rezultata din modificarea valoarii brute a unui obiect.

Operatii disponibile

Cu ajutorul AmanetOnline, o casa de amanet poate realiza toate operatiile pe care le efectueaza in mod normal: crearea / prelungirea / achitarea / transferul unui contract, lucrul cu casa / banca, etc.

Detalii

Legislatie amanet

Toate operatiile pe care le vei efectua din cadrul platformei AmanetOnline vor fi acoperite de lege. In acest sens, am enumerat cateva articole de lege care reglementeaza functionarea caselor de amanet.

Detalii

Modulul de trimitere SMS

Modulul de trimitere SMS-uri este integrat intrinsec in platforma AmanetOnline. Astfel, odata activat acest modul, sunt disponibile cateva optiuni suplimentare, ce pot fi activate/dezactivate in orice moment.

Detalii